Uw karamel productielijn van Vomatec

 In Apparatuur

karamel productielijn

Uw karamel productielijn begint bij Vomatec International BV. Wij adviseren, ontwerpen, ontwikkelen en bouwen al sinds 1984 onze unieke Vomatec-machines voor alle takken van de zoetwarenindustrie.

Uw wensen en mogelijkheden staan voorop, wij leveren u de beste oplossing en maatwerk van uw karamel productielijn.

Wilt u volautomatisch of handmatig? Productie draaien met een continu proces of een batch proces? Vomatec International BV kan het leveren, in binnen- en buitenland!

 

Het continu proces van de karamel productielijn

Het continu proces betekent dat het hele recept continu gedraaid wordt, van eerste menging van de grondstoffen tot het eindproduct. Voor de Vomatec-machines die wij leveren voor een karamel productielijn betekent dit:

 

De Vomamix

De Vomamix is onze uiterst nauwkeurige, volautomatische weeg-, doseer- en menginstallatie voor de grondstoffen uit bulk. Het te maken recept wordt ingevoerd in het PLC-systeem (dit wordt eenmalig gedaan met onze engineer, waarbij het recept alleen aan u bekend blijft) waarna de Vomamix zijn hele productieproces zelf draait en bijstelt.

De belangrijkste voordelen van de Vomamix in uw karamel productielijn voor u zijn:

  • Uitermate nauwkeurig in wegen, doseren en mengen
  • Gewichtscontrole door het PLC-systeem. Bij fouten en storingen herstelt deze zichzelf.
  • Eenvoudige reiniging.

Voor de karamel productielijn heeft de Vomamix een speedmixer als roerwerk.

Deze eerste stap van wegen, doseren en mengen is gelijk voor zowel het continu proces als het batch proces.

 

De geschraapte warmtewisselaar

Alle perfect gewogen, gedoseerde en gemengde ingrediënten gaan vervolgens door naar de geschraapte warmtewisselaar, de VMT.RC-D.

Een zeer speciaal ontwerp van onze engineers, want de producttube is bij onze geschraapte warmtewisselaar niet dichtgelast! In plaats daarvan is de kap met bouten gemonteerd, waardoor de machine eenvoudig van binnen gereinigd kan worden. De schapers zijn hierdoor ook snel en simpel te vervangen, zonder dat er veel productietijd verloren gaat.

Deze machine heeft een capaciteit van 300 tot 600 kg per uur, is geschikt voor zowel koken als koelen en wordt volledig bestuurt door een PLC-systeem.

Dit is het eindproduct van de karamel productielijn zoals Vomatec International BV deze ontwerpt, ontwikkeld, bouwt en levert.

 

De karamel productielijn als batch proceslijn

Aan het begin van de batch proceslijn staat ook de Vomamix met speedmixer voor het nauwkeurig wegen, doseren en mengen van de grondstoffen voor het recept.

Voor de Vomamix is er altijd de optie om deze handmatig te vullen met grondstof in plaats van via het volautomatische PLC-systeem.

Wanneer de ingrediënten gewogen, gedoseerd en gemengd zijn, worden ze in de kokers gestort. Voor het batch proces zijn dit batchkokers in verschillende uitvoeringen en met verschillende opties voor het roerwerk, vacuümtanks, PLC-systeem en de ‘twin’-optie.

Bij de zogenaamde ‘twin’-optie worden er twee kokers geïnstalleerd, die elkaar afwisselen in gekookt product. Wanneer de ene koker aan het koken is, wordt de andere koker geleegd van het gekookte product en opnieuw gevuld. Zo wisselen deze twee ketels elkaar af voor een optimale productiesnelheid en -hoeveelheid.

De batchkokers zijn gemaakt van roestvast staal en worden geleverd in verscheidene formaten en uitvoeringen. De schrapers in de VMT.RC-D zijn gemaakt van Teflon. Voor de besturing is de keuze aan u of u een PLC-systeem laat inbouwen of handmatig wilt bedienen.

Voor het batch proces van de karamel productielijn is dit het eindproduct zoals Vomatec deze aan u kan leveren.

 

Daarom kiest u voor Vomatec!

Een karamel productielijn laten ontwerpen, bouwen en plaatsen wilt u gedaan zien door een bedrijf met jarenlange ervaring en kennis, eigen engineers en voedingsmiddelendeskundigen en een topservice van eerste gesprek tot ver na de ingebruikname.

Dat heeft Vomatec International BV allemaal!

Wij zijn al gespecialiseerd in zoetwarenmachines voor de voedingsmiddelenindustrie sinds 1984. Het bedrijf is opgericht vanuit jarenlange werkervaring in diezelfde industrie.

Binnen ons familiebedrijf werken we met ons eigen interne team van engineers en voedingsmiddelentechnologen en werken we nauw samen met externe bedrijven die ons vertrouwen ruimschoots verdiend hebben.

 

Service dag en nacht

Onze 360º service is 24/7 bereikbaar. Hier kunt u of uw operators altijd contact zoeken met onze experts wanneer zich een vraag of probleem voordoet. In de meeste gevallen kunnen zij het op afstand via het PLC-systeem snel en simpel herstellen.

Dat is pas service!

Onze adviseurs staan voor u klaar om vragen te beantwoorden, mee te denken en advies te geven, dus maak snel een afspraak om uw karamel productielijn met ons te bespreken!