Vomadiss

De Vomadiss is een revolutionair kooksysteem ontwikkeld en gepatenteerd door Vomatec. Het is een horizontaal continu kooksysteem bestaande uit een cilindrisch stoomlichaam met daarin een aantal product buizen. Deze buizen zijn voorzien van statische mengers die een snelle opwarming mogelijk maken van de massa die door de buizen wordt gepompt.

Deze vinding reduceert kooktijden tot ongeveer 30% van de gebruikelijke kooktijden, waardoor besparingen op energieverbruik en kosten worden gerealiseerd. De gemiddelde verblijftijd in het kooklichaam is tussen de 60 en 90 seconden. Door deze korte verblijftijd is er geen inversie van het gekookte product. Hierdoor is het mogelijk dat warmtegevoelige ingrediënten zoals gelatine met de massa kunnen worden mee gekookt.

De Vomadiss is eenvoudig te openen en schoon te maken met water en stoom. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere systemen. Er zijn extra voorzieningen getroffen aan de producttoevoerleidingen van het kooklichaam, zodat bij een storing het kooklichaam schoon kan worden geblazen en er geen verbranding zal optreden.

De binnenkant van het kooklichaam kan eenvoudig worden gecontroleerd door de roestvrijstalen kopplaten te verwijderen. De Vomadiss is geschikt voor de meeste suikerproducten of suikervervangers en wordt geleverd met of zonder vacuümkamer afhankelijk van het product.

De vacuümkamer dient om de kookdamp door middel van vacuüm af te voeren. De damp wordt gecondenseerd in een condensor. Tegelijkertijd wordt de gekookte massa afgekoeld.

Voordelen:

  • Makkelijke installatie
  • Gemakkelijk te openen
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Korte kooktijden
  • Stabiel kookproces
  • Geen product verbranding
Vomadiss Keuken