Apparatuur voor de productie van snoep

 In Apparatuur

Apparatuur voor de productie van snoepVomatec International BV is een trost Nederlands Familiebedrijf dat sinds 1984 werkt aan vernieuwende ontwikkelingen om de zoetwarenindustrie altijd te kunnen bedienen met de nieuwste techniek.

Een gespecialiseerd team staat tot uw beschikking dat u met hun vakkennis en productkennis kan helpen bij het vinden van de juiste oplossingen. Van automatisering van uw bestaande productielijn tot aan het leveren van een gehele nieuwe productielijn.

Ons complete dienstenpakket omvat planning, engineering, projectmanagement, advies, productie, opstart en nazorg.

Apparatuur voor de productie van snoep

Ons vlaggenschip is de Vomadiss. De Vomadiss is een revolutionair continu kooksysteem met een laag energieverbruik. Met deze kookinstallatie kunnen vele soorten snoepgoed worden bereid zoals fondant, jelly, hard candy en suikervrije producten. Door de korte verblijf- en opwarmtijd in de Vomadiss zijn er geen meetbare degeneratie van de functionele ingrediënten. Vomadiss continue kokers zijn leverbaar in capaciteiten van 50 kg/u tot 5000 kg/u.

Apparatuur voor de productie van snoep: De Vomadiss als continue kooksysteem is superieur aan de gebruikelijke coil cooker. De coil cooker is ontworpen voor de productie van hard candy maar word in de zoetwarenindustrie ook veel gebruikt voor producten zoals jelly’s waar deze installatie niet optimaal geschikt voor is. De gebruikelijke coil cooker heeft ten opzichten van de Vomadiss een lange verblijftijd. Hierdoor ontstaat er in een coil cooker degradatie van de dure functionele ingrediënten. Bij de Vomadiss is er geen degradatie van de dure functionele ingrediënten. Omdat er geen degradatie ontstaat kan je bij de Vomadiss kookinstallatie voor je snoepgoed minder dure functionele ingrediënten toevoegen zoals pectine, zetmeel of gelatine. De Vomadiss ten opzichten van een coil cooker een veel lager energieverbruik. Dit komt omdat de Vomadiss een betere hitteoverdracht heeft. Hierdoor word het energieverbruik minder en levert dit een besparing op.

Wanneer een coil cooker verbranding heeft door de te lange verblijftijd of het vastlopen van de machine moet deze leiding in zijn geheel worden vervangen. Hierbij moet de coil eruit worden gehaald, een nieuwe coil worden besteld en deze coil moet daarna nog gemonteerd worden. Dit brengt enorm veel kosten met zich mee en daarnaast ook nog een enorm verlies van je capaciteit omdat de kookinstallatie in die tijd niet gebruikt kan worden. Dit probleem kan in de Vomadiss niet voorkomen. De kans op verbranding in de Vomadiss is minimaal door de korte verblijftijd. Daarnaast kan de Vomadiss in een aantal simpele stappen met de hand worden opengemaakt en ook weer met de hand worden schoongemaakt.

Apparatuur voor de productie van snoep: De Vomadiss is ook beschikbaar in Pilot plant schaal. De Vomadiss Pilot-plant wordt ingezet voor productontwikkeling en productverbetering op laboratoriumschaal. Door de lage capaciteit van 50 kg/u tot 100 kg/u kunt u besparen op grondstoffen, energie en tijd. De Vomadiss Pilot-Plant is zo ontworpen dat de parameters die in de Vomadiss Pilot plant één op één overgenomen kunnen worden door de Vomadiss met een hogere capaciteit die voor productie word gebruikt. Hierdoor is opschaling van uw ontwikkelde R&D recepten zeer gemakkelijk. Bij de gebruikelijke coil cooker op lab schaal is dit niet het geval, hier moeten meerdere testen worden gedaan om deze uiteindelijk op te schalen naar productie wat verschillende complicaties met zich meebrengt.