Aroma-, kleur- en zuurdoseersytemen (Vomados)

Het Vomados-doseersysteem injecteert kleuren, smaken en zuur INLINE. Dit systeem kan in verschillende uitvoeringen worden gemaakt. De eenvoudigste is een Vomados 1 + 1 + 1, voor 1 kleur, 1 smaak en 1 zuurinjectie. De pompkoppen worden aangedreven door frequentiegeregelde elektromotoren. De pompcapaciteiten worden ingesteld door middel van een draaiknop met micrometer uitlezing. Een veel geleverde uitvoering is de Vomados 6 + 6 + 1 flow. Dit houdt in dat de hoofdstroom is opgedeeld in 6 stromen waarin 6 kleuren, 6 smaken en 1 zuur worden geïnjecteerd.

Er zijn altijd twee pompen gekoppeld (smaak en kleur) en hebben één gemeenschappelijke frequentiegeregelde aandrijving. De aandrijving wordt aangestuurd met behulp van een flowmeter die de suikerstroom meet en de frequentieregelaar aanstuurt. De zuurinjectiepomp heeft een eigen frequentiegeregelde aandrijving en een eigen flowmeter in de hoofdstroom.

Een flowdetectiesysteem waakt over de goede werking van de kleur, smaak en zuurpompen.

De geïnjecteerde vloeistoffen worden gehomogeniseerd door middel van statische mengers.

Het injectiesysteem is eenvoudig te reinigen met warm water. Aftap punten in het leidingsysteem zorgen voor minimale verliezen van de dure additieven.

Voordelen:

  • Zeer nauwkeurig doseren;
  • Tot 6 kleur en smaakstoffen;
  • Verschillende kleuren;
  • Minimale grondstof verlies;
  • Gemakkelijk schoon te maken.