Uw marshmallow productielijn van Vomatec

 In Apparatuur

marshmallow productielijn

Vomatec International BV levert u de beste machines voor uw nieuwe of verbeterde marshmallow productielijn. Van oriëntatiegesprek tot de ingebruikname van onze machines staan wij u bij met advies vanuit onze decennia aan kennis en ervaring. Zo garanderen wij u een marshmallow productielijn die aan al uw kwaliteitseisen en wensen voldoet.

Wij leveren uw marshmallow productielijn als continu proceslijn of als batch proceslijn, volautomatisch of handmatig, geheel naar uw wens.

 

De Vomamix

Onze unieke Vomamix weegt en mixt alle ingrediënten nauwkeurig en automatisch af dankzij het ingebouwde PLC-systeem. De Vomamix weegt, doseert en mengt hoeveelheden grondstoffen uit bulk van 1000 tot 5000 kg per uur.

Uitgevoerd met een speedmix als roerwerk is de Vomamix dé perfecte basismachine voor een constant kwalitatief recept.

Voor zowel het continu proces van de marshmallow productielijn als het batch proces wordt de Vomamix als weeg-, doseer- en mengsysteem ingebouwd.

 

De Vomadiss

Alle nauwkeurig gewogen, gedoseerde en gemengde ingrediënten gaan vanuit de Vomamix naar de Vomadiss, ons eigen ontwikkelde en gepatenteerde continu kooksysteem.

Dankzij de sterk verkorte kooktijd (30% minder dan andere continu kooksystemen!) wordt verbranding van het product voorkomen, verbruikt hij minder energie en neemt uw productieafval af.

Voor de productie van zetmeelproducten in marshmallows, zoals BBQ-marshmallows, wordt de Vomadiss gecombineerd met een Jet-cooker. Dit kooksysteem werkt op basis van directe verhitting door middel van een stoominjectie.

 

De Aerator of beluchter

De marshmallow productielijn leidt de marshmallow substantie vervolgens door een beluchter (Aerator) waarbij er lucht in de marshmallow geklopt wordt.

Onze beluchters hebben een capaciteit van 50 tot 2000 kg, zijn voorzien een PLC-systeem en zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

 

De Vomados

De heerlijkste smaken en kleuren worden door de Vomados gemengd en toegevoegd door een injectiesysteem. De Vomados kan tot 6 verschillende kleuren en smaken injecteren.

Uw marshmallow productielijn kan hiermee uw unieke kleuren en smaken eenvoudig toevoegen aan de marshmallows.

De Vomados is eenvoudig te bedienen, te reinigen en te onderhouden. Dankzij aftappunten in het leidingsysteem is er minimaal verlies van dure grondstoffen, waardoor de Vomados een duurzame investering voor uw snoepproductiebedrijf is.

 

De Extruder

Als laatste gaat de marshmallow substantie door de extruder: het wordt door verschillende marshmallow-vormpjes geperst. Hiervoor hebben we bij Vomatec een speciaal ontwerp ontwikkeld, waarbij er tegelijkertijd roterende en statische marshmallows geperst kunnen worden. Doordat de spuitkoppen heel dicht naast elkaar zitten, is er maar een heel smalle band nodig is. Hierdoor is onze extruder zelfs op kleinere locaties en in bestaande productielijnen goed in te bouwen.

 

Marshmallow productielijn als batch proces

Naast het continu proces kan uw marshmallow productielijn ook als batch proces geleverd worden.

Hierbij beginnen we de productielijn ook met de Vomados maar gaan de grondstoffen vervolgens een Thermosyphon cooker in. Deze kookinstallatie wordt geleverd met een PLC-systeem voor de meest nauwkeurige besturing en is leverbaar in verschillende maten en uitvoeringen.

Vraag onze adviseurs meer informatie over alle mogelijkheden van onze marshmallow productielijn.

 

Waarom kiest u voor Vomatec?

Bij Vomatec International BV ontwerpen en ontwikkelen wij al onze machines zelf. Daarbij luisteren we naar de wensen en feedback van onze klanten, waardoor wij onze Vomatec-machines continu kunnen verbeteren en innoveren. Zo leveren wij u de beste, op maat en naar wens gemaakte marshmallow productielijn.

 

Omvorming van misvormde marshmallows

Zo hebben we bijvoorbeeld een innovatieve, speciale ‘re-work unit’ ontwikkeld om misvormde marshmallows weer terug te brengen in het productieproces van de marshmallow productielijn.

In plaats van dure grondstoffen weg te moeten gooien, wordt het terug verwerkt in het recept en wordt er zoveel mogelijk hergebruikt. Een heel duurzame toevoeging voor uw productieproces dus!

 

Volautomatisch of liever handmatig?

Voor de meeste van onze Vomatec-machines heeft u de optie om te kiezen tussen het handige, minder arbeidsintensieve automatische PLC-systeem en het handmatig uitvoeren van de taken. De keuze is aan u. Vraag onze adviseurs advies over wat voor u het beste is.

De grote voordelen van volautomatisch zijn natuurlijk wel dat het uitermate nauwkeurig is, minder arbeidsintensief en storingen worden door het PLC-systeem zelf verholpen (indien mogelijk).

Bij handmatige handelingen bestaat er altijd meer kans op fouten en verminderde nauwkeurigheid.

Hoe de machines aangestuurd gaan worden, is geheel naar uw wensen en mogelijkheden. Wij adviseren u hier graag in.

Vomatec International BV levert u een marshmallow productielijn welke een duurzame investering is in uw snoepproductiebedrijf.

Neem vandaag contact op en bespreek uw wensen met onze ervaren adviseurs!