Engineering machines voedingsmiddelenindustrie

 In Apparatuur

Engineering machines voedingsmiddelenindustrie

Een perfect werkende productielijn begint bij de engineering machines voedingsmiddelenindustrie van Vomatec.

Enkele van uw zoetwarenmachines of een productielijn is toe aan vernieuwing of uitbreiding? Zoals het nu gaat, draaien de producties wel maar wilt u graag een verbetering van de productie waarmaken: een hogere productiehoeveelheid, duurzamer en/of moderner.

Met onze in-house engineers en grote kennis in de voedingsmiddelenindustrie realiseert Vomatec samen met u die verbeteringen, verduurzaming of modernisering!

 

Engineering machines voedingsmiddelenindustrie bij Vomatec

Bij Vomatec International ontwikkelen, bedenken en ontwerpen wij al onze zoetwarenmachines zelf.  En dat doen we al decennia lang!

Ons eigen team van engineers en technici beschikt over uitgebreide kennis in het ontwerpen van machines. Door de jaren heen hebben we daarmee een grote portfolio van geïnstalleerde machines wereldwijd gecreëerd.

Engineering machines voedingsmiddelenindustrie bij Vomatec is gespecialiseerd in de technologie voor met name de zoetwarenindustrie. Het ontwikkelen van machines, het ontwerpen ervan en de inbedrijfstelling geven u de garantie dat wij een innovatieve, moderne machine aan uw bedrijf leveren.

 

Uw machines laten ontwikkelen en ontwerpen (Engineering machines voedingsmiddelenindustrie)

Bij Vomatec international hebben we een indrukwekkend arsenaal aan zoetwarenmachines. Elk van deze machines kunnen we aanpassen op de beschikbare ruimte die u heeft.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, gaan we eerst in gesprek. Daarbij kunt u exact aangeven wat uw wensen voor de machine of productielijn is. Onze adviseurs geven u alle mogelijkheden en advies om zo samen tot een perfecte oplossing voor uw bedrijf te komen.

 

Een greep uit onze zoetwarenmachines

De volgende machines zijn een voorbeeld van engineering machines voedingsmiddelenindustrie door Vomatec. Ze zijn uitgebreid getest en onze klanten zijn er zeer tevreden mee!

 

Premix installaties

De Vomamix is een premix installatie die door onze engineers ontworpen is. Deze machine weegt, doseert en mengt de vooraf ingestelde hoeveelheden grondstoffen dankzij het PLC-systeem. Hierdoor is de Vomamix vrij programmeerbaar en werkt hij automatisch zijn programma af. Dát is engineering machines voedingsmiddelenindustrie bij Vomatec!

De grote voordelen van de Vomamix zijn:

  • De nauwkeurige batchvolumes
  • De gewichtscontrole tijdens de gehele productie
  • De makkelijke reiniging omdat de machine vervaardigd is van roestvaststaal 316

 

 Continue kookprocessen

In de oudere kookmachines (zoals de coil cooker) bleven vaak restanten product achter in het kooksysteem door aanbranding en dode hoeken. Dit leverde schade en daarmee reparaties op. En door de oncontroleerbare hoge temperatuur verbrandde veel van het product, wat veel afvalkosten met zich meebracht.

De Vomadiss is ontwikkeld om juist deze problematiek effectief én duurzaam op te lossen!

Gemaakt van roestvaststaal en met ontkoppelbare onderdelen is de Vomadiss makkelijk schoon te maken.

Voor het koken ontwikkelden onze afdeling engineering machines voedingsmiddelenindustrie een spiraal die in afzonderlijke buizen geplaatst worden.

Hiermee is het kookproces beter bestuurbaar geworden én is de kooktijd extreem verkort tot nog maar 1,5 minuut! Dat is een duurzame verbetering.

Met de aanschaf van een Vomadiss voor uw continu kookproces verbetert u uw energieverbruik door de zeer korte kooktijd en het afvalproduct van grondstoffen door verbranding. Dit alles dankzij onze eigen engineering machines voedingsmiddelenindustrie!

De machine is makkelijk te openen, waardoor schoonmaak en eventueel onderhoud of reparaties simpel uitgevoerd kunnen worden.

Beschikt u nu nog over een coil cooker? Dan adviseren wij u om nu over te stappen naar de Vomadiss!

 

Onderhoud

Wij regelen de hele engineering machines voedingsmiddelenindustrie, van ontwikkelen tot ingebruikstelling. Bij de ingebruikstelling worden ook de uitgebreide instructies van de opgeleverde machine of productielijn gegeven.

 

Engineering machines voedingsmiddelenindustrie naar uw wens

Omdat ieder bedrijf beschikt over zijn eigen unieke plattegrond en mogelijkheden levert Vomatec u een zoetwarenmachine op maat gemaakt voor uw bedrijf.

Hierbij kijken we naar de beschikbare ruimte en bespreken we of u enkel een nieuwe machine nodig heeft of een productielijn.

Op basis van uw wensen en mogelijkheden passen onze engineers de zoetwarenmachines van Vomatec daarop aan, zodat u altijd een perfect passende oplossing krijgt.

 

Turn-key projecten

U kunt ervoor kiezen om volledig bij elke stap van het proces betrokken te zijn maar u kunt het project ook turn-key door ons gespecialiseerde team van professionals laten aanleveren.

Waar u ook voor kiest, met de engineering machines voedingsmiddelenindustrie van Vomatec verzekeren wij u dat er aan het einde van het project een perfect werkende machine of productielijn draait.

En onze service werkt natuurlijk ook na de oplevering door! Onze 360º service staat 24/7 voor u klaar.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op en we plannen een afspraak in.