Zoetwaren automatisering

 In Apparatuur

Zoetwaren automatisering

Wat is de waarde van zoetwaren automatisering voor u?

Een proces is zo nauwkeurig als degene die het uitvoert. In het menselijk handelen is er altijd kans op fouten, groot of klein, want wij mensen zijn niet feilloos. Daarom is het werken met een geautomatiseerd systeem ook zoveel beter!

Als innovatieve ontwikkelaar en leverancier van zoetwarenmachines zijn wij ook bekwaam in de zoetwaren automatisering. Ons doel is om iedere klant een duurzame en optimale oplossing aan te bieden voor hun zoetwarenproductie.

Met behulp van onze automatisering leveren wij dat elke keer weer!

 

Vomatec en zoetwaren automatisering

In bijna alle aspecten van onze levens worden processen en handelingen geautomatiseerd. Een foto nemen betekent tegenwoordig dat je enkel je camera hoeft te richten op een bepaald uitzicht en de camera doet de rest. De welbekende AUTO-stand. Een prima uitkomst voor iedereen die graag zeker wil weten dat er met iedere opname een optimaal resultaat behaald wordt.

Bij Vomatec International BV werken wij ook met geautomatiseerde procesbesturingen. In alle takken van de voedingsmiddelenindustrie is het van belang dat er nauwkeurig gewerkt kan worden: afwegen van ingrediënten, het op de perfecte temperatuur komen en blijven van een kookproces, het afkoelen van de verwarmde producten en de meest efficiënte manier van verwerken van voedingsmiddelen.

 

PLC-systemen

Onze zoetwaren automatisering zit in het gebruik van de beste PLC-systemen. Wij garanderen door ons strenge selectiebeleid van toeleveranciers de hoogste kwaliteit van PLC-systemen.

Onze PLC-systemen worden speciaal gemaakt voor de zoetwarenindustrie. Invloeden van buitenaf die de werking van het systeem van de zoetwaren automatisering kunnen verstoren, worden volledig buitengesloten door de behuizing. Het vele stof, de trillingen, het vocht en de hitte die ontstaan tijdens een productieproces kunnen zo geen verstoring opleveren voor de automatisering.

Zo garanderen we zelfs onder fabrieksomstandigheden een nauwkeurige en optimale werking van de zoetwaren automatisering via PLC-systemen!

 

PLC-systemen in zoetwaren automatisering

Een PLC-systeem in zoetwaren automatisering is een computer welke speciaal ontworpen is voor het specifieke proces per zoetwarenmachine. Daarmee is het PLC-systeem het brein van die machine. Hij zal altijd exact zijn opdracht uitvoeren, zoals ingevoerd door onze deskundige PLC-programmeurs.

Met de zoetwaren automatisering kunt u ieder recept en ieder proces instellen dat de machine moet gaan uitvoeren. Eenmaal correct ingevoerd door een PLC-programmeur heeft de uitvoerende operator er geen werk meer van. Al de geschreven software is eigendom van de klant.

Het PLC-systeem meet constant alle ingevoerde factoren van het productieproces en eventuele foutmeldingen worden opgespoord en opgelost. Is het voor het systeem of de operator niet mogelijk om het opgetreden probleem zelf op te lossen dan staan wij 24 uur per dag voor u klaar met onze 360 º service.

 

Voordelen van zoetwaren automatisering

Het grootste voordeel van zoetwaren automatisering is natuurlijk het exacte proces dat een PLC-systeem kan uitvoeren met de zoetwarenmachine. De belangrijkste menselijke handeling hiervoor is het invoeren van de juiste aansturingen in de computer. Wanneer dit er eenmaal ingeregeld is, kan de machine aan en doet het PLC-systeem de rest.

Meten = weten. Niets is immers zo nauwkeurig als een computer!

Het hele proces wordt continu bijgehouden door het PLC-systeem. Eventuele nodige aanpassingen in bijvoorbeeld receptuur kunnen hieruit snel naar voren komen en uitgevoerd worden. Hiermee kunnen ook energie- en productiekosten beter beheerst worden.

Een ander groot voordeel van zoetwaren automatisering met een PLC-systeem is de mogelijkheid om een probleem te vinden en op te lossen zonder dat de programmeur daadwerkelijk op locatie hoeft te zijn. De programmeur kan inbellen vanaf zijn eigen computer en uitlezen waar het probleem zit. Kan hij dit meteen oplossen dan doet hij dat ook. Anders neemt hij contact op over de oplossing.

 

Vomatec levert automatisering

Alle machines worden geleverd met deze solide zoetwaren automatisering. Onze engineers en monteurs zorgen ervoor dat uw operators en monteurs een gedegen opleiding krijgen in het bedienen van de automatisering waarmee uw zoetwarenmachine wordt uitgerust.

Een PLC-programmeur van Vomatec komt het PLC-systeem instellen, zodat uw machine perfect ingesteld is voor zijn werkzaamheden.

Wilt u weten hoe zoetwaren automatisering voor u kan werken?

Neem dan nu contact op met Vomatec International BV!