Commerciële apparatuur voor het maken van snoep

 In Apparatuur

Commerciële apparatuur voor het maken van snoep

Om uw productie kwalitatief sterk en duurzaam te houden, bent u aangewezen op de beste commerciële apparatuur voor het maken van snoep. Daarvoor bent u bij Vomatec International BV op de juiste plek!

U bent ondernemer: uw beoogt daarom een hoge productie van topkwaliteit om aan de vraag van uw klanten tegemoet te komen tegen een goede verkoopprijs.

Oude, versleten machines of incomplete productielijnen werken niet voor uw fabriek en daarom bent u nu zoekende naar de beste commerciële apparatuur voor het maken van snoep.

Wij bieden u op maat gemaakte zoetwarenmachines waar uw productie sneller, schoner en duurzamer wordt. Beter voor u, voor het milieu en voor uw klanten.

 

Duurzaamheid en innovatie

Bij Vomatec zijn wij continue met innoverende ontwikkelingen bezig om de duurzaamheid van onze commerciële apparatuur voor het maken van snoep te vergroten.

Waar kunt u dan aan denken?

 

Energiebesparingen

Met ons eigen team van engineers blijven wij zoeken naar verbeteringen in bijvoorbeeld kooktijd bij kookprocessen van snoepgoed.

Een prachtig voorbeeld hoe wij de beste commerciële apparatuur voor het maken van snoep doorontwikkelen, is de Vomadiss. Dit is een kookmachine waarbij wij de kooktijd drastisch hebben kunnen inkorten!

De ouderwetse Coilcooker gebruikt veel energie en tijd om het gehele kookproces te doorlopen. Daarbij is het risico voor verbranding dan de functionele ingrediënten hoog.

Onze Vomadiss heeft een kooktijd van maar 1,5 minuut! Dit snelle kookproces vermindert de kans op verbranding van de aanwezige ingrediënten aanzienlijk.

De Vomadiss gebruikt dus veel minder energie per productie. En dit levert u een aanzienlijke energiebesparing op.

 

Materiaalbesparingen

Een andere manier om onze commerciële apparatuur voor het maken van snoep te verbeteren, is dankzij de PLC-systemen van onze zoetwarenmachines. Een PLC-systeem werkt volautomatisch het productieproces af. Uw operator hoeft enkel het juiste recept in te voeren en de Vomatec machines doen de rest.

Omdat elk ingrediënt nauwkeurig wordt gewogen, gedoseerd en vermengd in de Vomamix is er ook geen verspilling van deze grondstoffen.

 

Productieafval vermindering

Productieafval kan een echte doorn in het oog van een duurzame ondernemer zijn. Onze commerciële apparatuur voor het maken van snoep worden dan ook zoveel mogelijk ontwikkeld met het beperken van dat productieafval in gedachten.

Bijvoorbeeld bij de Vomacoat: in de binnenzijde van deze besuikeringstrommel zorgt een geperforeerde zone ervoor dat overtollig suiker teruggevoerd wordt om nogmaals gebruikt te worden.

 

Onderhoudsvriendelijke commerciële apparatuur voor het maken van snoep

Onze commerciële apparatuur voor het maken van snoep is bijzonder onderhoudsvriendelijk! Dankzij het roestvrijstaal waarvan de machines gemaakt worden, kunnen ze gereinigd worden door middel van het spoelen met heet water of het doorspuiten met stoom.

Daarbij heeft elke Vomatec zoetwarenmachine een ingebouwde afvoer om gebruikte ingrediënten en spoelwater snel en hygiënisch af te voeren.

Een innovatie die Vomatec heeft ontwikkeld is het makkelijker vervangen of repareren van bepaalde onderdelen van de machines. Vooral in het binnenwerk van de apparatuur kan het lastig (en dus duur) werken zijn.

Waar de coilcooker volledig ontmanteld moet worden wanneer er een verbranding aan de binnenkant heeft plaatsgevonden, kan de Vomadiss opengeschroefd worden om de binnenkant te reinigen of te vervangen.

Hierdoor ligt de productie maximaal een dag stil bij de Vomadiss; bij een coilcooker betekent dit een productiestop van enkele weken. De kosten daarbij zijn hoog: alle onderdelen van een coilcooker moeten vervangen en geïnstalleerd worden; bij de Vomadiss blijven de reparatiekosten beperkt tot het vervangen van een enkele pakking.

 

Vomatec denkt met u mee!

U wilt duurzaam zijn maar ook op uw eigen kosten letten. Wij doen het duurzame denkwerk voor u voor de commerciële apparatuur voor het maken van snoep. U kunt erop vertrouwen dat wij onze machines zo duurzaam mogelijk ontwikkelen en ontwerpen, want duurzaamheid is een belangrijke missie voor ons familiebedrijf.

Bent u op zoek naar de beste commerciële apparatuur voor het maken van snoep? Neem dan contact op met Vomatec!