Uw duurzame machine zoetwarenindustrie

 In Apparatuur

Machine zoetwarenindustrie

Duurzame verbeteringen zorgen voor lagere productiekosten in elke Vomatec machine zoetwarenindustrie.

Al onze gepatenteerde machines worden door ons eigen team van engineers en specialisten ontwikkelt en ontworpen. Hierbij zijn we constant bezig met het ontwikkelen van duurzamere uitvoeringen van onze machines.

Wanneer u op zoek bent naar de beste en meest duurzame zoetwarenmachines dan bent u bij Vomatec International BV aan het juiste adres!

 

Duurzame verbeteringen machine zoetwarenindustrie

Bij Vomatec International BV zijn wij altijd bezig met innovatie om echt duurzame verbeteringen aan al onze machines te kunnen doorvoeren. Hierbij moet u denken aan vermindering van:

 • Energieverbruik
 • Productieafval
 • Grondstofverlies

Waarom kiezen voor Vomatec?

Een machine zoetwarenindustrie van Vomatec heeft een lange levensduur; een aantal van onze machines draaien al meer dan 30 jaar productie!

Één van onze innovaties is de mogelijkheid om bepaalde onderdelen zoals kleppen te kunnen ontmantelen. Hierdoor kan schoonmaak en onderhoud snel en makkelijk gedaan worden.

Eventuele reparaties aan de machine zoetwarenindustrie kan door het ontmantelen van die onderdelen sneller en goedkoper gedaan worden: er hoeft maar een enkel onderdeel vervangen te worden en de productie ligt korter stil omdat het minder tijd kost om te repareren en vervangen.

Een eventuele reparatie is meestal het gevolg van een fout in het gebruik of instellen van de machine. Is de machine eenmaal juist ingesteld dan werkt hij volautomatisch.

Storingen of ophopingen worden door het PLC-systeem gevonden en opgelost, zonder de productie (lang) stil te zetten. Het doorstarten van de productie wordt ook door het PLC-systeem zelf gedaan.

 

Aanpassen van uw machine zoetwarenindustrie

Elke Vomatec zoetwarenmachine kunnen wij aanpassen. Hierbij kijken we naar uw beschikbare ruimte en locatie en naar uw wensen voor de productiehoeveelheid.

U kunt voor uw bedrijf kiezen voor een enkele of meerdere zoetwarenmachines. Ook de hoeveelheid product per machine zoetwarenindustrie is belangrijk bij het ontwerpen en plaatsen van de machine.

We kunnen de machine inbouwen in uw bestaande productielijn of een geheel nieuwe productielijn opstellen.

Ook is er de mogelijkheid om een Pilot Plant te realiseren. Hier kunnen we machines en productie testen en ontwikkelen om volledig naar uw wens te werken. De parameters die op de Pilot Plant gebruikt worden kunnen direct worden overgenomen in het productiemodel.

 

Onze zoetwarenmachines

Wij zijn gespecialiseerd in zoetwarenmachines. Onze gepatenteerde Vomadiss, Vomamix en Vomados zijn enkele voorbeelden daarvan. Voor al onze machines kijkt u op de pagina ‘machines’.

Zoetwaren zijn er in verschillende soorten en maten:

 • Drop
 • Hard candy
 • Jelly
 • Suikervrij
 • Marshmallow
 • Gesuikerd snoepgoed
 • Geolied snoepgoed
 • Fondant

Voor elke soort snoep hebben wij een machine zoetwarenindustrie!

Bent u op zoek naar een innovatieve machine voor het besuikeren van het snoep? De Vomacoat is uw beste keuze!

De Vomacoat zorgt een constant suikergordijn voor een egale en gelijkmatige verdeling van de suiker over elk snoepje.

Via de geperforeerde zone in de binnentrommel wordt alle overtollige suiker voor hergebruik teruggebracht naar het begin van de trommel. Zo gaat er geen suiker verloren.

Voor het perfecte laagje olie over het snoep kiest u onze Vomashine: fijne bestuivers geven elk passerend snoepje dezelfde glimmende laag.

Dankzij de om te keren draairichting kan de hele trommel leeggeschept worden; er blijft geen product achter.

 

Expertise

Vomatec is al meer dan 35 jaar een familiebedrijf, waarbinnen iedereen zijn of haar eigen expertise heeft ontwikkeld. Wij werken met onze eigen engineers en voedingsmiddelentechnologen.

Onze zoetwarenmachines liggen ons dan ook na aan het hart.

Om er zeker van te zijn dat u het beste uit onze machine zoetwarenindustrie kunt halen, werken wij nauw met u samen. Tijdens ons contact bekijken we waar u de machine geplaatst wilt hebben, welke opties er zijn en wat ons advies daarin is.

 

Vomatec regelt uw machine zoetwarenindustrie

Vomatec regelt het hele project, dit kan eventueel ook turn-key, van eerste gesprek tot ingebruikstelling. Uw operators en monteurs krijgen gedegen uitleg over instelling, onderhoud en reparaties.

Onze volautomatische machines werken met een PLC-systeem. Onze engineers helpen u bij het juist instellen van dit systeem. Belangrijk hierbij op te merken is dat alle geschreven software eigendom van u als klant is!

Onze 360º service is 24/7 bereikbaar. Zo blijven wij ook na de levering voor u klaarstaan!

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op en we plannen een afspraak in.