Snoep productiemachines

 In Apparatuur

Snoep productiemachines

In de wereld van snoepproductie kun je het zo gek niet bedenken of er is een vorm, smaak of toepassing voor. Zo is snoep allang niet meer alleen een heerlijke suikerexplosie in je mond maar kan het ook gevormd worden tot een smakelijk vitaminebommetje.

En dat kan allemaal gedaan worden met de snoep productiemachines van Vomatec International!

 

Waarvoor worden de verschillende snoep productiemachines gebruikt?

Elk soort snoepje vereist zijn eigen productieproces en machine. Uw recept wordt nauwkeurig uitgevoerd door de vrij-programmeerbare PLC-systemen waarmee onze machines uitgerust zijn.

Er zijn Vomatec snoep productiemachines voor alle soorten snoep:

 • Hard candy
 • Marshmallow
 • Jelly
 • Suikervrij snoep
 • Drop
 • Nougat
 • Besuikerd snoep

Wij leveren snoep productiemachines voor elke stap in dat productieproces. Daarbij kunnen wij de machine inbouwen in uw bestaande productielijn, een losse unit opbouwen of een geheel nieuwe productielijn voor u plaatsen.

Bij Vomatec kunt u dus voor elke snoepproductie een geschikte machine laten bouwen, geheel naar uw wens en op maat voor uw locatie en productielijn.

 

Het proces van snoep maken

Elke productie van snoep begint natuurlijk bij het wegen en doseren van de juiste hoeveelheden en soorten ingrediënten. Deze worden vervolgens goed gemengd en verhit tot er een flexibel snoepdeeg ontstaat.

Van dit snoepdeeg worden de vormen snoep gemaakt door ze in gietmallen te storten of door een gietvorm te persen.

In de gietmallen ligt een lichte coating van gietpoeder om ervoor te zorgen dat de snoepjes makkelijk gestort kunnen worden na het droogproces.

Wanneer de snoepjes na de droogtijd gestort zijn, wordt het overgebleven gietpoeder eraf geblazen.

Als laatste krijgen de snoepjes een suikercoating of olielaagje.

 

 De snoep productiemachines van Vomatec

Voor elke stap van het beschreven productieproces hebben wij de juiste machine:

De Vomamix

De Vomamix ervoor dat alle benodigde grondstoffen uit bulk perfect gedoseerd worden.

De Vomadiss

Nadat alle ingrediënten goed geworden, gedoseerd en gemengd zijn, zorgt de Vomadiss voor een snel kookproces om het snoepdeeg klaar te maken voor verdere verwerking.

De Jet Cooker

In processen waarbij het nodig is om een directe verhitting via stoominjectie uit te voeren, is de Jet Cooker de juiste machine.

De Vomados

Na het koken gaat het product door de Vomados voor het doseren van smaak, kleur en zuur.

Met behulp van flowmeters in de smaak- en kleurpompen en één in de zuurpomp meet deze machine continu zelf hoeveel en wanneer hij ingrediënten moet injecteren.

De Vomaclean

Voor het afblazen van droge bestanddelen die zijn overgebleven op het snoep tijdens het productieproces. Via een transportband worden de snoepjes door de Vomaclean getransporteerd en schoon geblazen. Overtollig (giet)poeder wordt opgevangen en kan hergebruikt worden.

De Vomashine

In de Vomashine worden de snoepjes voorzien van een egaal olielaagje wat op elk snoepje gelijk is. Hierdoor gaan de snoepjes mooi glanzen.

De Vomacoat

Het besuikeren van snoepgoed wordt gedaan met de Vomacoat. Deze snoep productiemachine geeft de jelly’s hun suikerlaagje door ze onder een constant suikergordijn door te transporteren.

Al de overtollige suiker wordt opgevangen en komt weer terug in het besuikeringsproces.

 

Waarom gaat u kiezen voor de snoep productiemachines van Vomatec?

Ons familiebedrijf kan trots terugkijken op bijna veertig jaar ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van snoep productiemachines. Iedereen in ons bedrijf heeft zijn eigen specialisme, zijn eigen expertise in een belangrijk onderdeel van het maken van zoetwarenmachines.

Duurzaamheid is bij ons geen loos begrip:

 • Onze machines gaan lange tijd mee: er zijn een aantal die al meer dan 30 jaar productie draaien.
 • Verlaging van energiekosten: door onder andere de kooktijd van de Vomadiss flink te verlagen, wordt er minder energie verbruikt. Dit soort innovaties voeren we door op meerdere van onze snoep productiemachines.
 • Vermindering van grondstofkosten: dankzij de zeer nauwkeurige dosering van de PLC-systemen wordt er nooit meer te veel of te weinig grondstof ingebracht. En door het terug in het productieproces transporteren van grondstoffen worden er minder grondstoffen verspild.
 • Vermindering van productieafval: door de gladde afwerking van de snoep productiemachines blijft er geen product achter wat kan verbranden of onbruikbaar wordt. Ook wordt er geen overtollige grondstof weggegooid omdat het hergebruikt wordt in het proces.

 

Wereldwijd de beste snoep productiemachines

Wij werken samen met streng geselecteerde toeleveranciers in binnen- en buitenland. Dankzij deze toeleveranciers kunnen wij onze snoep productiemachines wereldwijd leveren en verzekeren van onze eisen van topkwaliteit. En daar zijn we trots op.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Vomatec International?

Neem dan contact op!