Nederlandse machinebouwers: Vomatec International BV

 In Apparatuur

Nederlandse machinebouwers

Bent u op zoek naar een losse zoetwarenmachine of wilt u een heel nieuwe productielijn ontwerpen laten? Vomatec international BV is een bedrijf van Nederlandse machinebouwers met decennia aan kennis, expertise en ervaring in de internationale zoetwarenindustrie.

Wij ontwerpen op basis van de klantwensen. Wat zijn uw wensen? Wij ontwerpen ze voor u!

 

Nederlandse machinebouwers uit Friesland

Vomatec International BV is een familiebedrijf, gevestigd in Sneek. Al meer dan 35 jaar ontwerpen, ontwikkelen en bouwen wij hier onze machines voor de voedings- en zoetwarenindustrie.

Binnen Vomatec hebben wij ons eigen team van Nederlandse machinebouwers, engineers en voedingsmiddelentechnologen. Wij zijn continu bezig met het verbeteren en innoveren van onze machines, zodat u steeds betere en duurzamere zoetwarenmachines krijgt.

 

Onze eigen lijn Vomatec machines

Wij zijn als Nederlandse machinebouwers de trotse eigenaar van een eigen lijn machines:

 

 Vomados

Ons aroma-, kleur- en zuurinjectiesysteem. De Vomados is een uiterst nauwkeurig doseersysteem, met twee pompen voor kleur en smaak en een losse zuurinjectiepomp.

De Vomados kan tot 6 kleur- en smaakstoffen doseren, heeft minimaal grondstofverlies dankzij de aftappunten in het leidingsysteem en is gemakkelijk schoon te maken.

 

Vomadiss

Ons gepatenteerde, revolutionaire kooksysteem de Vomadiss is een horizontaal continu kooksysteem. Door de verkorte verblijftijd (60 tot 90 seconden) in het kooklichaam kunnen warmtegevoelige ingrediënten zoals gelatine meegekookt worden.

 

Vomamix

De Vomamix is speciaal ontworpen voor het doseren van de grondstoffen uit bulk. De nauwkeurigheid van deze machine garandeert de constante kwaliteit van eindproduct.

 

 Vomacoat

Voor het besuikeren van al uw jelly-producten. De Vomacoat heeft een constant suikergordijn waarmee elk snoepje exact dezelfde hoeveelheid suiker krijgt.

De Vomacoat kan ook verrijdbaar geleverd worden, heeft een lange levensduur en vereist minimaal onderhoud.

 

 Vomaclean

Overtollige coating van in poeder gegoten producten worden snel schoongeblazen met de luchtspinners van de Vomaclean. We leveren de Vomaclean voor grote en kleine capaciteiten.

Gemaakt van roestvrij staan en gemakkelijk te reinigen met perslucht.

 

 Vomashine

Voor de zoetwaren die voorzien moeten worden van een mooi glanslaagje. De Vomashine is dé afwerkinstallatie voor het beoliën van al uw jelly-producten. Deze machine is makkelijk te legen door de trommel van draairichting te veranderen en kan hierdoor volledig geleegd worden.

 

 Vomatab

Onze volledig automatische fondant tableermachine, de Vomatab, kan als stand-alone geleverd worden maar kan ook goed geïntegreerd worden in een bestaande productielijn.

 

 Nederlandse machinebouwers met oog voor verbeteringen

Dankzij feedback en terugkoppeling van onze klanten krijgen wij een scherp inzicht in mogelijke verbeteringen en aanpassingen voor onze machines.

 

Verbeteringen en innovaties

  • Door de kooktijd van onze continu cooker de Vomadiss te verkorten met 30% ten opzichte van andere continu cookers, hebben we een aanzienlijke verbetering gerealiseerd in het energieverbruik van deze machine.
  • Door het gebruik van een geperforeerde trommel kunnen overtollige grondstoffen, zoals suiker, terug in het productieproces getransporteerd worden. Hierdoor kan de suiker maximaal gebruikt worden en daarmee is er aanzienlijk minder grondstofverlies.
  • Dankzij slimme PLC-systemen worden fouten in het productieproces snel opgespoord en door het systeem zelf opgelost. Het PLC-systeem regelt zelf de stop en herstart van het productieproces zonder daarbij grondstoffen of product verloren te laten gaan.

 

Vomatec International BV, uw Nederlandse machinebouwers

Bij ons heeft u de mogelijkheid om een machine los te kopen en geheel op maat in te laten bouwen in uw bestaande productielijn. Onze experts van Nederlandse machinebouwers kunnen u hierbij adviseren om de beste oplossing te garanderen.

Ook voor een geheel nieuwe snoep productielijn naar uw wens en aangepast voor uw locatie kunt u bij ons terecht.

Via een 3D-model laten wij u het gehele ontwerp zien. Zo krijgt u een bijzonder goed beeld van de machine of productielijn die wij voor u maken. Tevens kan dit model via Virtual Reality op levensgrote schaal geprojecteerd worden.

Eventuele aanpassingen en veranderingen zijn in overleg te maken. Uw wensen, binnen de productiemogelijkheden, staan altijd voorop.

Onze Nederlandse machinebouwers staan tijdens het gehele project voor u klaar. Wanneer het project klaar is, nodigen wij u van harte uit om de eerste proefdraaiing bij te wonen op onze locatie.

Tijdens en na de ingebruikstelling staan onze monteurs uw eigen operators bij met opleiding en begeleiding bij het bedienen van uw nieuwe machines. Wanneer er vragen of problemen zijn na de ingebruikname kunt u 24/7 terecht bij onze 360º service.

 

Neem contact op met onze adviseurs om alle mogelijkheden te bespreken!