Machines voedingsmiddelenindustrie voor zoetwaren

 In Apparatuur

Machines voedingsmiddelenindustrie

Duurzaamheid en energiebesparing zijn belangrijke eisen aan machines voedingsmiddelenindustrie tegenwoordig. Ook uw bedrijf heeft veel behoefte aan machines die lange tijd meegaan, minder energie nemen waar mogelijk, productieafval verminderen en die uw productietijd verbeteren.

Bij Vomatec zijn wij volop bezig met innovatie in onze machines voor de voedingsmiddelenindustrie! Verbeteringen voor natuur, milieu en klant door middel van duurzame oplossingen staan bij ons hoog in het vaandel.

Met onze visie, expertise en innovaties kunnen wij op maat ontworpen machines leveren waarmee u die duurzaamheid ook kunt bereiken.

 

Fabrikant van machines voedingsmiddelenindustrie

Bij Vomatec Int BV ontwikkelen, ontwerpen, produceren en leveren wij zoetwarenapparatuur. Wij leveren per klant op maat gemaakte machines voor de productie van alle soorten zoetwaren (jelly, hard candy, marshmallow, drop en suikervrije zoetwaren).

Al onze machines voedingsmiddelenindustrie zijn in elke productielijn in te bouwen. Hiervoor werken onze eigen experts op het gebied van engineering en food technology nauw samen met de operators en andere aan het productieproces verbonden medewerkers binnen uw bedrijf.

Een greep uit onze unieke machines:

 

De Vomamix

De Vomamix mengt alle benodigde ingrediënten voor uw recepten. Compleet geautomatiseerd door middel van een PLC-systeem geeft uw operator de benodigde doseringen per ingrediënt in en de Vomamix doet de rest.

Geen fouten en altijd accuraat. Twee belangrijke factoren voor machines in de voedingsmiddelenindustrie.

 

De Vomadiss

De Vomadiss is een kookmachine. Voor onze machines voedingsmiddelenindustrie is het belangrijk om daar waar mogelijk verbeteringen door te voeren. Wij hebben de kooktijd van de Vomadiss dan ook terug kunnen brengen tot ongeveer 1,5 minuut! Vele malen sneller dan kookmachines van concurrenten. Door deze korte kooktijd is er een minimale afbraak is van de functionele ingrediënten.

Een echte besparing op tijd, energie en kosten!

 

De Vomados

De Vomados is een doseermachine, welke volledig geautomatiseerd kan worden voor elke te doseren hoeveelheid. Met de Vomados kunt u alle ingrediënten doseren op smaak, kleur en zuur. Altijd accuraat, elk eindproduct hetzelfde!

 

Alle machines voedingsmiddelenindustrie in ons arsenaal zijn in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Wilt u weten welke machines wij nog meer kunnen leveren? Hier vindt u een overzicht van al onze machines.

Of neem direct contact met ons op!

 

Duurzame machines voedingsmiddelenindustrie

Machines duurzaam maken en inzetten is een belangrijke ontwikkeling binnen Vomatec. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, wat zich bewijst in het feit dat wij als engineers en food technologists steeds blijven ontwikkelen, testen en verbeteren om onze machines voor de voedingsmiddelenindustrie te verduurzamen.

 

Innovatieve ontwikkelingen aan machines voedingsmiddelenindustrie

Deze verduurzaming in onze machines voedingsmiddelenindustrie betekenen voor u als klant dat er een flinke energiereductie kan plaatsvinden door het innoveren op bijvoorbeeld het kookproces met behulp van de Vomadiss.

Energiebesparing: door onze kortere kooktijden en slimmere verhitting zorgen onze machines er voor dat uw energiekosten sterk kunnen dalen.

Kostenbesparing: dankzij de minimale afbraak van de functionele ingrediënten door de verkorting van de kooktemperatuur zijn er ook minder hoeveelheden van de dure ingrediënten nodig.

Een andere verduurzaming van onze machines is de vermindering van productieafval. Door een innovatieve verbetering op onze machines kunt u bijna alle productieafval terugbrengen in het proces.

Vomatec machines voor de voedingsmiddelenindustrie worden continu doorontwikkeld in ontwerp waarbij wij er zorg voor blijven dragen dat de bouw, het onderhoud en schoonmaakproces alsmede de eventuele vervanging of reparatie van onderdelen zo kostenefficiënt mogelijk wordt gemaakt.

Voor u geen dure vervanging meer van losse onderdelen of zelfs hele machines die uw productie weken stilzetten.

Onze machines zijn eenvoudiger te onderhouden en eventueel te repareren, waarbij meestal enkel onderdelen vervangen hoeven te worden en niet de hele machine.  Het productieproces ligt tijdens zo’n eventuele reparatie hooguit enkele dagen stil.

Wat een winst!

 

Vomatec: DE fabrikant van machines voedingsmiddelenindustrie

Door onze eigen expertise en 35+ jaar ervaring in engineering en productie van machines voor de voedingsmiddelenindustrie weten wij als geen ander hoe wij uw wensen voor de machines centraal kunnen stellen. Ons advies op maat voor u zorgt ervoor dat u altijd de beste oplossing krijgt die u op dat moment nodig heeft in uw productie.

Voor de beste en meest innovatieve machines voedingsmiddelenindustrie neemt u dus contact op met Vomatec Int BV!